måndag 1 juli 2013

Bakgrund

Jag ska snart vara med och starta min första etta. Det är ett stort steg. Förr arbetade jag med IT i 15 år men 2010 tog jag min lärarexamen. Så HÄRLIGT det är att få arbeta med elever och pedagogik! Så mycket mer meningsfullt! Samtidigt är det kul att försöka dra nytta av det jag har med mig; Jag har en delad tjänst med ca 50% i klassen och 50 som IT-pedagog. -Ett drömläge!

Vi är tre lärarkollegor som ska samarbeta kring ca 40 elever och har tänkt att arbeta med "att skriva sig till läsning". Det bygger främst på elevers eget skrivande två och två. De får skapa själva, och det blir deras texter, deras ord som blir det centrala i undervisningen. Vi kommer att skriva på iPads och skriva ut och illustrera. Det motoriska skrivandet med penna sparas främst till åk 2, enligt principen "ett moment i taget". Vi planerar att läsa och skriva mycket tillsammans, men också leka, rita, pyssla mm. Motoriken behöver tränas trots att vi inte skriver med pennan.

Det ska bli ett mycket spännande år, och jag har höga förväntningar; Jag hoppas att det ska bli roligt, lekfullt, positivt, producerade och meningsfullt för eleverna, men allra främst lärorikt! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar